TIETOA KOULUTTAJASTA


Olen eläintenkouluttaja Jenni Junnonaho. 
Opiskelen tällä hetkellä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa, suuntautuen ongelmakäyttäytymiseen. Toimin Etelä-Suomen alueella yksityiskoulutuksia ja käytösneuvontaa tarjoten sekä pidän myös erilaisia kursseja koirille. Olen työskennellyt eläinhoitolassa useamman vuoden, minkä myötä olen päässyt tutustumaan lähietäisyydeltä monenlaisiin koirarotuihin sekä roturyhmiin. Olen siis päässyt käsittelemään erilaisia koiria seura- ja palveluskoirista vartiokoiriin lähtien! Koen eläinhoitolatyön vahvistaneen koiranlukutaitoani sekä laajentaneen tietämystäni erilaisten roturyhmien käyttäytymisen eroavaisuudesta.


Nykyisin työskentelen omassa yrityksessäni. Teen myös oman toiminimeni lisäksi koulutustyötä useassa paikassa, lähinnä Uudenmaan alueella. Minuun voi törmätä satunnaisesti myös myyjänkin roolissa Mustissa ja Mirrissä useassakin myymälässä, sillä "harrastelen" sitä koulutuksieni lomassa!

Eläintenhoitajaksi opiskelin oppisopimuksella työskennellen eläinhoitolassa. Teoriaopinnot kävin koulutuskeskus Salpauksessa. Valmistuin eläintenhoitajan ammattitutkinnosta vuoden 2020 toukokuussa. Hieman ennen valmistumistani olin päättänyt kokeilla pääsisinkö opiskelemaan eläintenkouluttajaksi. Hain kouluun Taitotaloon ja pääsin opiskelemaan pitkäaikaista haaveammattiani. Suoritin opinnot nopeaan tahtiin ja valmistuinkin eläintenkouluttajan ammattitutkinnosta vuoden 2021 syyskuussa. Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon opinnot aloitin vuoden 2023 lokakuussa syventääkseni osaamistani erilaisten ongelmien ratkaisussa.

Koulutan eläimiä tieteeseen pohjautuvin menetelmin. Olen Suomen eläintenkouluttajat Ry:n jäsen ja sitoudun kouluttamaan eläimiä Suomen eläintenkouluttajat Ry:n eettisten säännösten mukaisesti.

Minulla on itselläni kolme koiraa. Yksi sekarotuinen ja kaksi valkoistapaimenkoiraa. Kaikkien kanssa tulee puuhailtua ja kokeiltua erilaisia juttuja, mutta harrastuslajeista rally-toko ja TOKO ovat meille olleet kaikista mieluisimpia. Näitä onkin tullut treenattua omien koirien kanssa enemmän. Keskimmäisen koirani kanssa olen käynyt hieman rally-tokoa kisaamassakin ja saimme koulutustunnuksen RTK1 vuonna 2020. Kissaa ei vielä tästä taloudesta löydy, mutta sellainen varmasti tulee kunhan sopiva tilanne tulee.

Henkilökohtaisesti kouluttajana olen erittäin kiinnostunut vaikuttamaan lemmikin ja sen omistajan väliseen suhteeseen sekä keskinäiseen ymmärrykseen! Minulle on erittäin tärkeää, että lemmikin ja omistajan yhdessäelo sekä harrastaminen on molemmille mukavaa ja palkitsevaa. Koirien ongelmakäyttäytymisessä minua erityisesti kiinnostaa aggressiivinen käyttäytyminen sekä vireenhallinan haasteet!